Keurmerk Fair Flowers Fair Plants

FFP keurmerk - Fair Flowers Fair PlantsDe wereld om ons heen verandert in een snel tempo. Dit geldt ook voor onze leefomgeving. Hoogste tijd om pas op de plaats te maken en bewuster om te gaan met mens en milieu.

Als consument kunt u een bijdrage leveren aan de verbetering van het milieu en de arbeidsomstandigheden door het kopen van bloemen en planten met het label Fair Flowers Fair Plants (FFP.

Deze producten zijn afkomstig van kwekers die aan hoge eisen voldoen als het gaat om de mens en het milieu.

Bij Bloem & Styling Aan de Zeven Alleetjes kunt u, zowel in de winkel als in de webshop, producten kopen met het Fair Flowers Fair Plants keurmerk.

Het assortiment met het FFP keurmerk zal in de komende jaren alleen maar groter worden en daar zijn we blij mee.

Fair Flowers Fair Plants
Bloemen en planten met een verhaal!

Het consumentenlabel Fair Flowers Fair Plants (FFP) is ontstaan in samenspraak met een groot aantal partijen, waaronder de internationale bloemen- en plantenindustrie, diverse mensenrechtenorganisaties (NGO's) en vakbonden.
Het doel van FFP is het stimuleren van de productie en afzet voor duurzaam geteelde bloemen en planten.

FFP- bloemen en -planten zijn gegarandeerd duurzaam geteeld. De teeltbedrijven bezitten een certificering die garant staat voor milieubewuste teelt en goede arbeidsomstandigheden.

Er wordt gewerkt met een gesloten keten, wat wil zeggen dat ook deelnemende handelaren en wij als detaillisten aan allerlei eisen moeten voldoen.

Wat doen wij zelf aan verantwoord ondernemen?

Bloem & Styling Aan de Zeven Alleetjes  gebruikt biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen, zorgt voor het gescheiden inzamelen van afval, maakt gebruik van energiebesparende verlichting, is zuinig met water, gebruikt waar mogelijk regenwater voor de verzorging van de plantenvoorraad.
De verpakkingsmaterialen waar de bloemen en planten in worden aangevoerd, brengen we terug naar de bron.

Door de aanschaf van FFP- producten heeft u dus de garantie, dat u daadwerkelijk een bijdrage levert aan een beter leefomgeving.

» Meer informatie over keurmerk FFP vindt u op de website van Fair Flowers Fair Plants.